Na twee heerlijke maanden zomervakantie vliegen de Diksmuidse gemeentelijke basisscholen er ook opnieuw in. De komende vier schooljaren zorgt Hanssens catering voor een lekker, gezond en duurzaam middagmaal in de basisscholen.

Uitdagende leerstof, levendige turnlessen of ravotten tijdens de speeltijd, dat vraagt om een gezonde en lekkere lunch. Het bedrijf uit Wevelgem roerde de afgelopen jaren al in de potten en pannen van de gemeentelijke basisscholen en zal er ook de komende vier schooljaren dagelijks een gezonde lunch afleveren.

Gezonde geest in een gezond lichaam

Niet alleen de lessen zijn belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen, ook een gezonde en evenwichtige maaltijd is cruciaal binnen de ontwikkeling van kinderen. Het bedrijf uit Wevelgem werd voor een bedrag van 338.539 euro aangesteld om voortaan de maaltijden van de vier scholen te leveren. Kleuters krijgen elke dag soep en een hoofdgerecht voorgeschoteld, lagere schoolkinderen krijgen daar nog een dessert bij.

Gezond, duurzaam en lekker

De leverancier zorgt voor een gezonde en kwaliteitsvolle maaltijd die duurzaam bereid en getransporteerd wordt: ingrediënten worden rechtstreeks bij de landbouwer of op de veiling gekocht, zodat transport of afval tot een minimum herleid wordt. Daarnaast volgen ze hun water- en energieverbruik nauwgezet op en investeren ze in een duurzaam productieproces via een eigen zonnepanelenpark en waterzuiveringssysteem en elektrische wagens.

Lekker lokaal

Voor een lekkere en gezonde lunch hoeven we het niet ver te zoeken. De leverancier klopt voor groenten en fruit aan bij landbouwers en fruittelers uit de buurt, of trekt naar de veiling. Groentjes worden vers verwerkt en bereid, er worden geen voorgesneden, voorverpakte groenten in wegwerpverpakking gebruikt.

Ook gehaktproducten worden vers bereid, melk wordt lokaal aangekocht, en enkel vis die duurzaam werd gevangen en het MSC- of ASC-label draagt, belandt op het bord van de kinderen. Voor die inspanningen wordt de cateraar al vier jaar na elkaar bekroond met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen. De maaltijden worden elke dag vers bereid, en kort voor de middag geleverd bij de verschillende scholen.

cd&v Diksmuide wenst alle leerlingen een leerrijk en gezond schooljaar 2022-2023 toe.

Marc De Keyrel
Schepen voor Onderwijs
Heernisse 6, 8600 Diksmuide
0495 22 48 96
marc.dekeyrel@diksmuide.be